Basisarts

Enthousiaste artsen gezocht voor het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) te Zaanstad.

Als basisarts werk je onder supervisie van een ervaren psychiater op een acute opnameafdeling. Je werkt binnen een multidisciplinair behandelteam, bestaande uit psychiaters, verpleegkundigen, (huis)artsen in opleiding, verpleegkundig specialisten en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Je houdt je onder andere bezig met het verzorgen van nieuwe opnames, het voorschrijven van medicatie en het begeleiden van familiegesprekken. In het geval van een crisissituatie van een patiënt, beoordeel je de patiënt onder begeleiding van de psychiater. Ook wordt er van je verwacht dat je met grote regelmaat overlegt met de verschillende disciplines binnen justitie, waaronder casemanagers, de rechtbank en onderzoekers. Het biedt een mooie kans om kennis en ervaring op te doen op het snijvlak van psychiatrie en justitie.

Patiëntpopulatie
Het PPC (Penitentiair Psychiatrisch Centrum) Zaanstad is een psychiatrische kliniek binnen de muren van het gevangeniswezen. We hebben in totaal 124 bedden, met een turnover van rond de 500 patiënten per jaar. Het merendeel van de patiënten heeft een psychotische stoornis, vaak is er sprake van verslavingsproblematiek en/of een verstandelijke beperking en (trekken van ) persoonlijkheidsproblematiek.

Wat bieden wij?
Deze plek is juist vanwege de veilige kaders en de veelzijdige dagelijkse bezigheden zeer geschikt om ervaring op te doen als beginnend arts, onder andere op het gebied van:
• Psychiatrisch onderzoek en diagnostiek
• Ontwikkelen van basiskennis m.b.t.  acute psychiatrische beelden
• Kennis vergaren over psychofarmacologie
• Gesprekstechnieken bij complexe casuïstiek
• Inschatten van suïcidaliteit
• Kennis op doen van de relevante wet- en regelgeving binnen de forensische psychiatrie
• Samenwerken in een multidisciplinair team

Solliciteer hier naar deze functie

Basisarts
werkenvoornederland.nl

Functie-eisen

Wie ben jij?
Wij zoeken een enthousiaste  basisarts met lef en interesse in de psychiatrie. Ervaring met werken op een psychiatrische opnameafdeling is een pré, maar zeker geen must.  Het werk is geschikt om ervaring op te doen op een acute opnameafdeling; een eis die vaak wordt gesteld voor het volgen van de opleiding tot psychiater. Er wordt regelmatig gezorgd voor momenten van intervisie, zodat je met collega’s knelpunten of complexe casuïstiek kunt bespreken. Vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor wekelijkse werkbegeleiding door je supervisor.

• Je hebt academisch niveau en bent (binnenkort) basisarts met een BIG registratie
• Je hebt affiniteit met (forensisch) psychiatrische patiënten
• Je houdt van een uitdagende werkomgeving
• Je bent tenminste 24 uur per week beschikbaar

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau Schaal 12
Maandsalaris min € 3.815 – max € 5.671 (bruto)
Dienstverband bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur 1 jaar
Minimaal aantal uren Per week 24 
Maximaal aantal uren Per week 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Als werkgever hebben wij meer oog voor werk- en privébalans en bieden wij betere werktijden

Solliciteer hier naar deze functie

Basisarts
werkenvoornederland.nl

Solliciteer hier naar deze functie

Basisarts
werkenvoornederland.nl

Vragen over de functie?
Neem contact op met onze zorgrecruiter.

De heer E.Swets, Recruiter

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

Medewerkers aan het woord

Uit de praktijk

Deel deze pagina

Twitter Facebook LinkedIn

Terug naar

Werken bij DJI