GZ-psycholoog

Ben jij GZ psycholoog? Ben je toe aan een echt nieuwe uitdaging? Ben je toe aan werken in een (h)echt team?

Justitie zoekt 20 minder en meer ervaren GZ-psychologen voor diverse Justitiële Inrichtingen verspreid over het hele het land.
Dus ben jij een GZ-psycholoog en werk je graag met een uitdagende doelgroep met complexe sociaalpsychiatrische problemen? Vind je het prettig om samen te werken met collega’s (als regie en/of medebehandelaar) in een multidisciplinair team met ander psychologen, psychiaters, SPV-ers, inrichtingsartsen? Maar vind je autonomie in het werk ook belangrijk, werk je graag met een eigen caseload met diverse patiënten met een minimum aan administratielast en plan je liefst zelf je eigen agenda? Dan zijn wij naar jou op zoek.

Ben je meer ervaren en  stuur je ook graag de verblijfsafdelingen aan? Heb je oog voor het systeem en ben je een goede gesprekspartner voor de directies van jouw inrichting bij het vormgeven van het beleid en bewaken van het verblijfs- en behandelklimaat? Ook dan zijn wij naar jou op zoek.
DJI beschikt over ongeveer 24 inrichtingen waar gemiddeld 400 personen blijven. 50 tot 80% van de populatie kampt met geclassificeerde psychiatrische (multi)problematiek. Verslavingen, psychiatrische problemen, maatschappelijke verwaarlozing, gedragsstoornissen. In onze instellingen staat psychische zorg en behandeling dan ook hoog op de agenda.

Omdat we verschillende soorten instellingen hebben is er voor ieder wat wils. Hou je van een hectische omgeving en een grote turnover van cliënten met meer en minder ernstige complexe psychiatrische beelden: dan is een huis van bewaring (verblijfsduur tot 3 maanden) voor jou wellicht een mooie werkplek. Je werk richt zich dan veelal op screening, stabilisatie, steunende structurerende begeleiding en het (samen met spv-ers) voorbereiden van een zorgtraject dat na detentie kan worden voortgezet. Wil je graag langduriger behandelen en heb je wat meer met bijvoorbeeld verslaving, dan is bijv. de Instelling voor Stelselmatige Daders (verblijfsduur tot 2 jaar) een uitdagende werkomgeving voor jou. Heb je meer met de  ernstige psychiatrische stoornissen, dan kan je terecht in een van de 4 Penitentiair Psychiatrisch Ziekenhuizen (PPC’s), vergelijkbaar met de KIB of een FPC. In de instellingen voor vreemdelingenbewaring is de prevalentie van psychische stoornissen is wat geringer, maar is de trauma- en de existentiële problematiek des te hoger. Het is natuurlijk ook mogelijk om enkele inrichtingen te combineren.
Onze opdracht is ook bij te dragen aan een veiliger samenleving. Bij ons gaat goede zorg en behandeling samen met de behandeling van delictgedrag en werken we vanuit de principes van het forensische risicomanagement. Deze combinatie van risicomanagement en behandeling maakt ons werk extra interessant.

Tom de Geus over werken als gz-psycholoog bij DJI
“Als GZ-psycholoog heb je bij DJI een prachtige baan en veel mogelijkheden. Je bent zorgverlener en behandelaar en je coördineert het multidisciplinaire zorgaanbod van de psychiater, artsen en psychologen. Daarnaast werken op basis van de RNR-principes aan recidivepreventie en kun je ook werken als forensisch rapporteur voor de rechter. Je werkt in een team, maar bent vrij autonoom, hebt aanzienlijk minder last van bureaucratische procedures en adminstratielast dan in de reguliere GGZ. En met wat meer ervaring kan je ook een systeemrol krijgen en ben je mede verantwoordelijk voor het zorgbeleid in de PI waarin je dan samen werkt met ondermeer de directie.”

Solliciteer hier naar deze functie

GZ-psycholoog
werkenvoornederland.nl

Wat doet een GZ-psycholoog?

Nadine is GZ-psycholoog en behandelcoördinator. Ze is verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheidszorg en behandeling van gedetineerde patiënten in een penitentiair psychiatrisch centrum. Ze legt uit dat de patiënten zeer uiteenlopende ziektebeelden kennen; wat voor haar het werk zo interessant maakt.

Functie-eisen

 • Als gz-psycholoog beschik je over een wo- diploma psychologie bij voorkeur klinisch of forensisch.

  Wanneer je bekend bent met het werken in een forensische omgeving is dat een pre, maar het is zeker niet noodzakelijk. Belangrijker is dat je affiniteit hebt met de doelgroep (veel sociaal-psychiatrie, complexe beeld, verslaving, maar ook veel as II-problematiek) en met de -laten we zeggen- stevige cultuur in de justitiele instellingen. Je hebt zowel qua patiënten als collega’s met allerhande persoonlijkheden en niveaus te maken. Daar ga je soepel mee om en je hebt de skills om in bijvoorbeeld groepsoverleggen de inrichtingsmedewerkers te begeleiden en te coachen en een bepaalde richting in te sturen. Verder kun je je werk goed zelfstandig organiseren. En ben je helder en duidelijk in je communicatie, zowel in het Nederlands als Engels.

  Het is meegenomen wanneer je al ervaring hebt met het forensische diagnostiek-  en behandelmethoden (zoals risicotaxatie-instrumenten, good lives model, overigen), maar anders kun je hiervoor bij ons de benodigde scholing te volgen. Daarnaast ben je doortastend, analytisch sterk, integer en heb je overtuigingskracht. Je bent je natuurlijk bewust van het spanningsveld waarin je werkt echter weet je ook dat je samen met je collega’s bijdraagt aan een veiligere maatschappij en Nederland!

Arbeidsvoorwaarden

Standplaats Landelijk
Uren per week 24 – 36
Maandsalaris € 3.815 – € 5.671
Salarisniveau Schaal 12
Niveau Universitair Master
Vakgebied Medisch / verzorging
Vacaturenummer 2424
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Je kunt naast het salaris volgens de cao Rijk rekenen op een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van het maandinkomen) en tijd (bovenwettelijke verlofuren). Je kunt dit naar eigen keuze op het gewenste moment uit laten betalen of opnemen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.

 • Wij vragen je altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.

 • Je krijgt een marktconform salaris voor gz-psycholoog

 • Voor meer informatie kun je bellen met de heer A.H.M. van Duijnhoven, vestigingsdirecteur, telefoonnummer 06 – 15 05 36 23 of met de heer drs. J.C.J.  Fischer, landelijk hoofd Psychische Zorg, telefoonnummer 06 – 18 30 09 32. 

  In alle penitentiaire inrichtingen en detentiecentra  voor vreemdelingen vallend onder de divisie Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring zijn vacatures beschikbaar. De beschikbare vacatures zijn verspreid over het hele land. Het is mogelijk om deeltijd te werken. Wij bieden een marktconform salaris aan.  

  Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.

  Let op! Dit betreft een doorlopende werving. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.

Solliciteer hier naar deze functie

GZ-psycholoog
werkenvoornederland.nl

Solliciteer hier naar deze functie

Vragen over de functie?
Neem contact op met onze zorgrecruiter.

De heer E.Swets, Recruiter

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

Medewerkers aan het woord

Uit de praktijk

Deel deze pagina

Twitter Facebook LinkedIn

Terug naar

Werken bij DJI