Verpleegkundig Zorg- en Behandelinrichtingswerker (ZBIW)

Toe aan een nieuwe stap in de zorg? Als verpleegkundig zorg- en behandelinrichtingswerker begeleid jij gedetineerden met ernstige psychiatrische ziektebeelden en ga je aan de slag in een uitdagende en veilige omgeving. Jouw takenpakket reikt verder, veel verder, dan alleen medische zorg.

Je werkt op het snijvlak van beveiliging en zorg, en begeleidt patiënten met hun dagelijkse bezigheden en moeilijkheden. Voor twee van hen ben je zelfs de persoonlijke mentor. Je stelt behandelplannen op en zorgt voor intensieve begeleiding. Dat is nog eens zorg die er echt toe doet.

Als verpleegkundig zorg- en behandelinrichtingswerker geef je uitvoering aan de behandeling, begeleiding en beveiliging van justitiabelen met psychosociale (en somatische) problematiek. Dit doe je in een beveiligde leefomgeving. Je bent verantwoordelijk voor de bewaring en beveiliging van personen die geplaatst zijn binnen het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC). Daarnaast zorg je voor intensieve individuele begeleiding van personen binnen het PPC in de woon- en leefsituatie en bij activiteiten. Hier verleen je intensieve zorg. Met jouw verpleegkundige expertise voeg je waarde toe aan de deskundigheid van het team.

Solliciteer hier naar deze functie

Verpleegkundig ZBIW’er
werkenvoornederland.nl

Wat doet een Verpleegkundig Zorg- en Behandelinrichtingswerker?

Marc is verpleegkundig zorg- en behandelinrichtingswerker (ZBIW’er) en werkt in een penitentiair psychiatrisch centrum van DJI. Een uitdagende baan, want hij werkt op het snijvlak van beveiliging en zorg met een bijzondere doelgroep: gedetineerden met ernstige psychosociale problemen.

Functie-eisen

  • Je hebt een MBO 4-diploma of HBO-bachelor verpleegkunde.
  • Je hebt de DJI-basisopleiding en een bhv-opleiding afgerond of bent bereid deze te volgen.
  • Je kent de beveiligingsprocedures en hebt ervaring met begeleiding en (verpleegkundige) zorg.
  • Je hebt een BIG-registratie, en je weerbaarheid en fysieke conditie zijn op het gewenste niveau.
  • Je weet mensen te motiveren, kunt observeren en rapporteren en hebt ervaring met psychopathologie, groepsdynamica en culturele diversiteit.
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Je kunt goed omgaan met de doelgroep en bent goed in conflicthantering.

Arbeidsvoorwaarden

Standplaats Divers Landelijk
Werkplekken 8
Contractduur 1 jaar
Uren per week 32 – 36
Maandsalaris € 2.405 – € 3.521
Salarisniveau Schaal 7/8
Niveau MBO – 4 / HBO-bachelor
Vakgebied Medisch / verzorging
Vacaturenummer DJI_209_20_RE37
Dienstverband Tijdelijke aanstelling/Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.
  • Volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg is een controle van je arbeidsverleden een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure. Naast het verstrekken van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en controle van het BIG-register vragen we referenties op en doen wij navraag bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Solliciteer hier naar deze functie

Verpleegkundig ZBIW’er
werkenvoornederland.nl

Solliciteer hier naar deze functie

Verpleegkundig Zorg- en Behandelinrichtingswerker (ZBIW)
werkenvoornederland.nl

Vragen over de functie?
Neem contact op met onze zorgrecruiter.

De heer E.Swets, Recruiter

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

Medewerkers aan het woord

Uit de praktijk

Deel deze pagina

Twitter Facebook LinkedIn

Terug naar

Werken bij DJI